Kongresa ortopeda i traumatologa u BiH sa međunarodnim učešćem

Poštovane koleginice i kolege,

pozivamo vas na 3. Kongresa ortopeda i traumatologa u BiH sa međunarodnim učešćem koji će se održati na Jahorini od 12 – 14. maja 2022. godine.

Nakon dva uspješna kongresa organizujemo i ovaj – prvi regionalni post-covid ortopedski kongres. Nažalost, pandemija nam je smanjila direktnu komunikaciju i promijenila način života. Vjerujemo da će želja za sticanjem novih znanja i druženjem sa kolegama i starim prijateljima iz čitave regije doprinijeti velikom odzivu na Kongres. Osim klasičnih oralnih i poster prezentacija, organizovaćemo okrugle stolove i sesije sa odabirom najkorisnijih tema.

Obzirom da je u toku smjena generacija ortopeda, odlučili smo da ukažemo poštovanje našim učiteljima koji će u svojim prezentacijama dati poruke i savjete mladim generacijama. Također, mladi ortopedi i traumatolozi će dobiti priliku da iskažu svoje viđenje struke i njenog razvoja.

Kao i na prethodnim kongresima sa nama će biti i naši prvi saradnici – kolege anesteziolozi i fizijatri, te instrumentarke i ortopedske sestre, a naši sponzori će organizovati radionice sa prikazom novih (i klasičnih) ortopedsko-traumatoloških tehnika.

Nadamo se da ćemo uz vaše učešće i vjernost naših sponzora u predivnim prostorima hotela Termag i Vučko na našoj olimpijskoj ljepotici Jahorini imati kongres za pamćenje. Druženja će potvrditi stara i stvoriti nova prijateljstva, kao i mostove saradnje među ortopedima svih generacija iz cijele regije.

Dobro došli na 3. Kongres ortopeda i traumatologa u BiH sa međunarodnim  učešćem.

Predsjednik 3. Kongresa ortopeda i traumatologa u BiH
Prof. dr Slavko Manojlović

Predsjednik Organizacionog odbora
Prof. dr Mirza Bišćević

Predsjednik Naučnog odbora
Prof. dr Zdenko Ostojić

  • Registracija / Registration: https://forms.gle/6dNbH4cTff4SNmGb6
  • Predaj rad / Abstract submission: https://3-kongres-orto-trauma-bih.org/index.php/abstrakti

WEB: https://3-kongres-orto-trauma-bih.org